Reurei komt naar Beek!

Op zaterdag 4 maart en zondag 5 maart 2017 organiseert Reurei voor de tweede keer de Paaseierenmarkt in de zalen van Hotel-Café-Restaurant ’t Heuveltje in Beek (gemeente Montferland).

Kunstenaars uit heel Nederland, Duitsland, Polen en Roemenie laten u graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren gekleurd, beschildert en versierd met acryl, aquarel of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelf hardende klei en geen een hetzelfde. Niet alleen kan worden genoten van deze fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kunt u ook de trotse eigenaar worden van zo’n prachtig versierd ei. De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt worden maakt het bezoeken van deze markt meer dan de moeite waard.

 

Heel speciaal zijn de eieren en Paasdecoratie uit Polen, de Kloosterzusters uit het Poolse Szamotuly komen naar Beek om hun Paaseieren en decoraties te verkopen. De gehele opbrengst hiervan komt ten goede aan de weeskinderen waar zij voor zorgen.

 

Wat u beslist moet zien is het werk van Norma Venrooy. Onze Duitse deelneemster schildert haar eieren met Delfts blauw. Daarnaast zijn de prachtige opengewerkte eieren van Karin Hazes het bezichtigen meer dan waard.

 

 

Kom zaterdag 4 maart en zondag 5 maart naar Beek om te genieten van de vele kleinschalige kunstwerken, Paas decoratie, Paas folklore of gewoon voor de gezelligheid.

 

Naam alvast een kijkje in ons fotoalbum om te zien wat u zoal kunt verwachten aan pracht en praal!

 

Klik hier!